Over mij

Het bracht me liefde:
- Liefde voor het kind in mijzelf.
- Liefde voor de kleine kindjes die ik verloren ben.
- Liefde voor de allerkleinste kindjes.

Viola Boonstoppel

Mijn naam is Viola Boonstoppel, zeemansvrouw, moeder van vier kinderen, moeder van drie miskraamkindjes.

Een paar jaar geleden ging mijn roer om. Eigenlijk had ik alles, alles wat ik wilde. En toch voelde ik me niet gelukkig. Ik voelde me moe en kon eigenlijk niet stil zitten. Dan bonsde mijn hart in mijn lijf en ging ik weer door. Tot ik niet meer kon. Ik vond hulp en er kwam rust en ruimte. Ruimte voor nieuwe dingen, dingen waar ik nooit aan had gedacht!

Door de dood van een sterke vrouw weet ik op mijn 40-ste ineens wat ik wil worden: iets in de uitvaartwereld. Ik startte met de opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après la Vie Academy. Het bracht me bij mijn pijn en passie. Het bracht me bij mijn liefde voor de allerkleinste kindjes. Kindjes verloren voor de 24 weken zwangerschap. Voor de wet hoef je geen uitvaart. Maar als je niks hoeft, wat doe je dan?

Om ouders optimaal te kunnen begeleiden volgde ik de opleiding tot miskraambegeleider van Miriam van Kreij, oprichtster van Miskraambegeleiding Nederland. Tijdens de opleiding ondervond ik zelf het mooie resultaat van de begeleiding die ik ouders nu zelf kan bieden.

Omdat ik het belangrijk vind dat er meer openheid ontstaat over miskraamverlies heb ik meegewerkt aan de podcast Miskraammonologen van Renée van Heteren. Mijn persoonlijke verhaal kun je hier beluisteren.

Uitvaartleider, coach, miskraambegeleider of therapeut? Ik heb geen titel nodig, daarom Gewoon Viola. Zoek je begeleiding na verlies in de zwangerschap of heb je ondersteuning nodig bij bijzonder klein afscheid? Bel, app of mail gerust! Je kunt me bereiken op 06-28975137 of mail naar info@gewoonviola.nl.


Viola Boonstoppel
Zundertseweg 9
4715 CH Rucphen
KvK: 88336786
BTW: NL004584731B33